Energie Prestatie Advies label

Wat is een Energie Prestatie Advies?

Energie Prestatie Advies, ook wel EPA genoemd, geeft energie prestatie advies over het verbeteren van de energie prestaties van een woning of meerdere woningen (complex). Een Energie Prestatie Advies label is een waardering voor de energiezuinigheid van een woning. Dit wordt ook wel uitgedrukt in een energielabel.  Voor woningverhuur en verenigingen van eigenaren wordt de energieprestatie uitgebreid berekend door middel van Energie Index (EI). Voor zowel het energielabel als de Energie Index geldt: Hoe lager de waarde, hoe beter. Zo is energielabel G de slechtste prestatie en A++ de beste. In een standaard energie prestatie advies worden alle verbetermogelijkheden opgegeven. In een maatwerkadvies wordt gericht naar de situatie gekeken, worden kosten van de energiebesparende maatregelen inzichtelijk gemaakt en wordt inzichtelijk gemaakt welk resultaat de maatregelen geeft. 

Impressie afbeeldingen

(Klik voor vergroting)

Waarom is een Energie Prestatie Advies nodig?

Een EPA label (energielabel) is verplicht bij de verkoop van een woning. Daarnaast zijn woningverhuurders zoals woningbouwcorporaties en particuliere verhuurders verplicht om een EPA label van de verhuurde woningen te hebben. Daarnaast levert een EPA label huurpunten, volgens de WWS (woningwaarderingsstelsel), voor de woningen op. Met deze extra huurpunten mag een hogere maximale huur worden gerekend dan zonder EPA label. Hoe hoger het EPA label, hoe meer extra huurpunten mogen worden doorberekend. 

Een woning met een goede energieprestatie verbruikt minder energie dan een woning met een slechte energieprestatie. Een goede energieprestatie is daarmee goed voor het milieu en zorgt voor lagere energiekosten. Voor zowel de verkoop van een particuliere woning als het verhuren van een woning is een goed EPA label belangrijk. Zodra een kopende partij ziet dat een woning weinig energie verbruikt, wordt dit als pluspunt van de woning gezien. Wanneer de energieprestatie van een huurwoning wordt verbeterd, resulteert dit in extra huurpunten. 

Vrijblijvend een afspraak maken

Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Deel deze pagina

Nog meer diensten die wij uitvoeren

Gebouwinformatie

Installatietekening

Complexsituatie

Online vastgoedbeheer

BIM Model

Splitsingstekening