Digitaliseren tekeningen

Het digitaliseren van tekeningen brengt veel voordelen met zich mee. Vroeger werden bouwtekeningen met de hand getekend. Een intensieve en tijdrovende klus voor alle betrokken partijen. Elke originele tekening verschilt in kwaliteit en er heerst geen eenheid en netheid. De architect maakt een schets en daaruit ontstaan weer andere soorten bouwtekeningen. Al deze bouwtekeningen wil je graag per project bij elkaar houden zodat je altijd het overzicht bewaard van eventuele wijzigingen binnen een gebouw. 

Impressie afbeeldingen

(Klik voor vergroting)

Waarom tekeningen digitaliseren?

Het kost veel ruimte en tijd om de tekeningen fysiek uit te zoeken en te bewaren, vergeet dan ook niet eventuele waterschade of brandschade waardoor de tekeningen niet meer te gebruiken zijn. De kwaliteit van de tekeningen verslechteren door de jaren heen, lijnen hebben verschillende diktes en de maatvoering vervaagd, tekeningen verkleuren, scheuren en er worden aanpassingen over elkaar heen gekrast. Toch zijn dié originele tekeningen van een gebouw heel belangrijk als je bijvoorbeeld wilt gaan moderniseren of iets wilt gaan verbouwen in een authentiek gebouw. Je moet bijvoorbeeld weten welke wanden dragend zijn of hoe een constructie in elkaar zit. Dat kost de nodigde moeite met fysieke tekeningen. Tegenwoordig wordt alles in een tekenprogramma gezet en bewerkt. Dan is het mooi meegenomen dat je de fysieke tekeningen digitaal bij de hand hebt want, met het digitaliseren van de fysieke originele tekeningen behoud je de kwaliteit van de bouwtekeningen. 

Al gaat niet alleen om het behoud van de originele tekeningen maar ook om andere dingen zoals: 

  • Goed beheer op actuele mutaties/wijzigingen;
  • Alles op één opslagplaats;
  • Toegankelijk op elke (online)locatie;
  • Doorvoer van informatie richting meerdere tekeningen;
  • Tijdsbesparing met zoeken naar de juiste documenten.

Voordelen van het digitaliseren tekeningen

De voordelen van het digitaliseren van fysieke tekeningen kent zo alleen maar voordelen. Het werkt sneller, is compacter en je hebt het altijd digitaal bij de hand. Door de digitalisering worden de tekeningen altijd aangepast naar de laatste versie. Dat betekent dus dat elke wijziging binnen een gebouw direct kan worden doorgevoerd op een tekening. Zo heb je op locatie altijd de meest recente tekening die direct toegankelijk is. Komt de digitale tekening niet overeen met de werkelijkheid dan kan je met één enkele handeling een opmerking plaatsen in de digitale tekening en zo bespaar je tijd, papierwerk en uiteindelijk ook weer kosten. 

Werkwijze

Bij het digitaliseren van tekeningen verwerkt TDC Engineering de fysieke tekeningen die U als klant zijnde aanlevert in een tekenprogramma. Simpel gezegd de door u aangeleverde tekeningen worden bij ons in een tekenpakket gerealiseerd of wij scannen de aangeleverde tekeningen in. De tekeningen die u aanlevert worden in goed overleg met u gedigitaliseerd in bijvoorbeeld programma’s zoals Revit, All-plan en Autocad. Wij realiseren een Pilot van een gebouw en u beoordeelt of de huisstijl die wij toepassen u bevalt. Waar nodig is passen we dingen aan zodat u tevreden bent met het concept. Vervolgens voeren deze huisstijl door naar de overige tekeningen. Alle wijzigingen die een gebouw met zich meebrengt verwerken we waardoor de digitale versie direct up-to-date is. Ons streven is dat de tekeningen in beheer blijven om mutaties en wijzigingen correct door te voeren en alles wordt dan digitaal opgeslagen zodat men overal snel op locatie bij de tekeningen kan. 

 

Vrijblijvend een afspraak maken

Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Deel deze pagina

Nog meer diensten die wij uitvoeren

Gebouwinformatie

Installatietekening

Complexsituatie

Energie Prestatie Advies label

Online vastgoedbeheer

BIM Model