Bewonerstekening

Bouwtekeningen is een ruim begrip waar veel soorten tekeningen onder kunnen vallen, bestekstekeningen, werktekeningen, installatie tekeningen en bewonerstekeningen.   Een bewonerstekening is nog niet zo gedetailleerd en technisch als alle andere bouwtekeningen. Te veel technische informatie op een tekening zorgt voor verwarring en onduidelijkheid bij veel mensen. Daarom wordt er vaak een bewonerstekening bij gerealiseerd. Deze wordt veelal getoond aan niet technische gebruikers, die in deze fase geen belang hebben bij de overige technische tekeningen. Denk hier dan bijvoorbeeld nieuwe huurders van een woning of een plattegrond als verkoopplaatje op een website. 

Impressie afbeeldingen

(Klik voor vergroting)

De opzet van een bewonerstekening is vrij simpel, het moet overzichtelijk zijn maar toch moet het wel de benodigde informatie bevatten van een gebouw. Denk hier dan bijvoorbeeld aan binnenwerkse maatvoering op een plattegrond en de aanzichten van het gebouw. Vaak zie je ook nog de berekening conform NEN 2580 naar voren komen op een bewoners tekening. Dat houdt in dat de gebruiksoppervlakte en de bruto oppervlakte op de bewonerstekening terug te vinden is.  

 

De bewonerstekeningen kunnen eventueel ook gebruikt worden voor communicatie tussen meerdere partijen. Zo is het bijvoorbeeld overzichtelijker om renovatieplannen van huurwoningen naar voren te halen. Of bepaalde binnenwerkse wijzigingen aantonen doormiddel van maatvoering. 

 

De bewonerstekeningen worden bij ons binnen het bedrijf opgezet vanuit dezelfde werkmethodiek als ieder andere tekening van het desbetreffende gebouw. Zo heb je altijd alles in 1 pakket wat zorgt voor overzicht en netheid. De Werktekeningen, doorsnedes en bewonerstekeningen zitten in 1 bestand waardoor een mutatie of wijziging snel doorgevoerd is naar de rest van de tekeningen en dat vordert zich dan tot minder werkuren.  

Vrijblijvend een afspraak maken

Meer weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Deel deze pagina

Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter

Nog meer diensten die wij uitvoeren

Gebouwinformatie

Installatietekening

Complexsituatie

Energie Prestatie Advies label

Online vastgoedbeheer

BIM Model