Complexsituaties en wijkkaarten

Het maken van situatie overzichten op complexniveau en plaatsnaam, welke voor de corporatie gebruikt kunnen worden voor verschillende doeleinden.

Onze opdrachtgever

Oost Flevoland Woondiensten is een middelgrote woningcorporatie in de gemeente Dronten.

Met circa 4900 woningen, zorgappartementen, studentenkamers en maatschappelijk vastgoed bedienen ze met 50 medewerkers ongeveer 10.000 huurders in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant. Naast het uitwerken en beheren van de tekeningcartotheek heeft OFW TDC gevraagd, om van de verschillende complexen ook complexsituaties en wijkkaarten te vervaardigen.

Complexsituaties

Een complexsituatie is een overzichtskaart van een complex die in het bezit is van OFW. Op deze kaart wordt het betreffende complex met donkergrijze filling, huisnummer, type en bloknummer weergegeven. De overige complexen die zich rondom het bewuste complex bevinden worden in een lichtere grijze filling weergegeven, dit om duidelijk te maken welk bezit van anderen er ook aanwezig is.

Wijkkaarten

Voor de wijkkaarten zijn alle complexen ingedeeld in de CBS buurten, dit zijn regionale gebiedsindelingen. In het geval van OFW zijn de plaatsen Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant ook in buurten opgedeeld. In opdracht van OFW hebben wij van alle wijken waarin zich bezit bevindt ook een wijkkaart gemaakt.

Anders dan bij de complexsituaties zijn nu in principe alle complexen donker gearceerd (met uitzondering van de grenzen van de wijken).  Voor de wijkkaarten laten we in dit geval niet alleen het bezit zien, maar door middel van kleuren geven we 2 verschillende kaarten weer.

In dit geval Energie labels en Strategisch label, alle woningen hebben de kleuren van de verschillende energie labels en op de andere kaart hebben de woningen kleuren meegekregen om aan te geven welke onderhoud status ze hebben, bijvoorbeeld verhuurd, te koop, groot onderhoud enz.

Totaalkaarten

Van alle kaartsoorten hebben we ook complete overzichten gemaakt van alle plaatsen die op een A0 afgedrukt kunnen worden. Deze geven een snel en compleet overzicht van het gehele bezit.

Aanlevering

De wijkkaarten worden aangeleverd in PDF en DWG formaat.

Jaarlijks worden nieuwe complexen en verkochte woningen of complexen verwerkt, waarna er een nieuwe set van het geheel gemaakt wordt.Flevoland Woondiensten

Impressie afbeeldingen

Case informatie

Opdrachtgever:

Flevoland Woondiensten

Project:

Het maken van situatie overzichten op complexniveau en plaatsnaam

Omschrijving:

Het maken van situatie overzichten op complexniveau en plaatsnaam, welke voor de corporatie gebruikt kunnen worden voor verschillende doeleinden.

Deel deze pagina

Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter

Meer cases waar wij aan hebben gewerkt

Omzetten tekeningen en uitvoeren NEN 2580

Opdrachtgever:

Woningstichting Leusden

Project:

Omzetten van een tekeningencartotheek van Arkey naar Autocad

Tekeningen t.b.v. brandveiligheid

Opdrachtgever:

Dimence Groep

Project:

Onderhouden van Brandveiligheid en Ontruimingstekeningen

Ontwerpen tekeningcartotheek Veluwonen

Opdrachtgever:

Veluwonen

Project:

Opzetten en beheren woningcartotheek